Recursos – materials propis
Anna Jeremias. (2024). Habitar el propi cos. Quadern restauratiu. Il·lustracions d’Intramarina. Edició Magranes SCCL. Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
Quadern restauratiu gestat i concebut des de la mirada restaurativa que ens acompanya a habitar el propi cos. Abracem les pedagogies de la tendresa i la vulnerabilitat.
Anna Jeremias i Noemí Muñoz. (2024). Cos Rebel. Guia jove. Il·lustracions d’Intramarina. Edició Magranes SCCL. Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
Elisabet Dionis i Laia Ramiro. (2024). Col·lecció “Afectivament responsables”.
Contes sobre responsabilitat afectiva per a infància de 3 a 12 anys. Il·lustracions d’Ivonne Navarro. Edició Magranes SCCL.
Laia Ramiro Rubal. (2024). Investigació sobre les violències emocionals.
Treball d’investigació basat en la recerca d’informacions vàlides per crear un marc teòric des d’on poder iniciar a crear una col·lecció de contes infantils sobre les violències emocionals, concretament sobre el ghosting, el gaslighting i el benching, amb l’objectiu de contribuir a la prevenció d’aquestes.
Laia Ramiro Rubal. (2024). Diálogos con mi vagina: Hasta el coño; con el coño; desde el coño y ante el coño. (Auto)etnografía del dolor muscular vaginal. Cuerpos, emociones y vínculos relacionales.
Investigació per al Treball Final de Máster en Gènere i Feminismes de la UPV/EUH (especialització en antropologia feminista) sobre el dolor muscular vaginal i la gestió de les emocions en les relacions. Aquesta investigació parteix de la pròpia experiència i connecta amb vivències de dolor similars de cinc persones que han posat el cos per a la investigació.
En aquest treball es presenta un marc teòric per situar el context històric i cultural del vaginisme (contracció muscular vaginal) i la dispareunia (dolor genital) en l’àmbit biomèdic; es parla de sexualitat, de normativitat de cossos desitjats i/o acceptats. També indaga sobre altres mirades actuals amb perspectives feministes i holístiques en l’experiència de dolor als músculs de la vagina i explora el context relacional del vaginisme i la seva dimensió emocional a través dels conceptes del dolor, el plaer i el dolor-plaer.
Per últim, també exposa la narrativa actual del vaginisme explorant una incipient ressignificació del concepte a través de la col·lectivització del dolor i es presenten els resultats de l’anàlisi.
*Aquesta investigació està realitzada en castellà ja que es va presentar a la Universitat del País Basc (UPV/EUH).
Podeu escoltar un resum de la investigació al podcast Puntes Rebels: Maquillatge en la infància, cures i dolor muscular vaginal (minut 38).
Anna Jeremias i Magda Piñeyro. (2023). Som massa! Guia sobre grassofòbia en l’àmbit educatiu. Il·lustracions de Mireia Sellarès. Edició Magranes SCCL. Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
“Acompañando las sexualidades desde la primera infancia”. Elisabet Dionis i Laia Ramiro, Magranes.
“Acompañando las sexualidades desde el vientre materno”. Elisabet Dionis i Laia Ramiro para la Cumbre Virtual organitzada por Marta Diport “Re-evoluciona tu sexualidad”.
Revista Aula de innovación educativa. “araArt. Transformar a través de las artes”. Editorial Graó. Núm. 323. (Febrer 2023). Article: La SexTruck de la Cooperativa Les Magranes: «La educación sexual y afectiva desde una mirada afirmativa es una asignatura pendiente»
Pressió i violència estètica. Què i com és la bellesa? La destrucció de l’ideal de la bellesa ens portarà a crear societats més sanes i saludables on viure més amable i tranquil·lament. Dins del Llibre promogut per l’Institut Català de les Dones. Laia Ramiro, Anna Jeremias, Noemí Muñoz i Elisabet Dionis (Magranes, SCCL)