La cooperativa

Magranes és una cooperativa feminista d’acompanyament a les sexualitats i afectivitats.

Està formada per un equip interdisciplinar on la psicologia, la sexologia, el periodisme, la biologia, l’educació, l’educació social, la comunicació, la cultura i l’art comparteixen els seus sabers per oferir innovació, creativitat i professionalitat, i crear oportunitats de transformació social des de les pedagogies feministes i interseccionals. 

Ens nodrim entre nosaltres des de diversos camins, des de diversos prismes, gaudint del que ens ofereix la trobada, principalment grans aprenentatges i una mirada completa i diversa. Cercant la maduresa del procés, mirem de fer compatibles les necessitats individuals de cadascuna de nosaltres i les necessitats col·lectives de la cooperativa. Tot un repte!

L’objecte de Magranes és impulsar i desenvolupar projectes comunitaris difusors d’una cultura on la salut, els plaers, les diversitats i els afectes siguin l’eix vertebrador de les nostres relacions, incorporant la mirada feminista interseccional. 

Així doncs, generem espais formatius, preventius, terapèutics i restauratius tant personals com comunitaris, posant la centralitat en les cures, els afectes, les sexualitats i les diversitats dins del món relacional.  

Amb un ferm compromís amb la cohesió social, accionem propostes amb perspectiva feminista contra les violències de gènere i les lgtbiq+fòbies, abraçant la interculturalitat contra qualsevol forma de racisme, i també ens posicionem clarament davant qualsevol discriminació per raons de diversitat corporal, funcional i generacional.

La cooperativa pretén facilitar sinergies que impulsin un teixit social cooperatiu entre les diferents administracions, entitats i agents socials que custodiem aquest compromís transformador de la realitat que ens envolta.

L’equip

Elisabet Dionis

Eli, arrel i conservació de Magranes. És l'analista de l'equip, ens dona ordre i estructura. La que fa màgia de la incertesa.

M’apassiona comunicar i divulgar una visió positiva sobre la sexualitat, desmuntant mites i naturalitzant allò que durant molt temps s’ha considerat tabú. M’encanta acompanyar les persones a redescobrir el seu plaer i a viure la sexualitat de manera sana i nodridora, sent fidels a si mateixes. Especialment em mou l’acompanyament a adolescents i a famílies.

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Salut Sexual i Reproductiva especialitzada en intervenció educativa i comunitària per la Universitat de Lleida. Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la Fundación Sexpol de Madrid. Postgrau en creixement sexual i eròtic amb especialitat en intel·ligència eròtico-afectiva.  Formada com a instructora de Tantra. Formada com a doula experta en criança conscient. Formada en la detecció i la prevenció de l’abús sexual infantil per la Fundació Vicki Bernadet. Experiència acompanyant adolescents i persones adultes com a educadora i terapeuta sexual.

Anna Jeremias

Anna, creativitat en una infinitat de tècniques. Aporta expansió i obertura. Nodridora de persones, projectes i plantes.

M’apassiona acompanyar les persones i els grups cap a la pròpia exploració i descoberta, des de l’escolta i el respecte als propis processos de vulnerabilitat i d’impuls. Traçar processos d’autonomia i d’autogestió de la salut bio-psico-social de la mà de les persones i dels grups desperta una creativitat i bellesa que nodreix a tota la comunitat.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (Col. núm 29242.) i certificada com a educadora social pel Col·legi d’Educadores i Educadors de Barcelona. Postgrau en Salut Mental i Intervenció Psicosocial en immigrants, refugiats i minories, per la Universitat de Barcelona. Formada en treball psicocorporal des de diferents disciplines (bioenergètica, naturopatia, sexualitat i ciclicitat femenina, MTCH,…).

Recorregut professional divers des de l’àmbit psicoterapèutic i de la salut comunitària, l’àmbit educatiu i l’orientació i inserció laboral.

Àmplia experiència en projectes de joves i dones en situació de vulnerabilitat en  l’àmbit de la intervenció sociocomunitària participant i coordinant projectes d’investigació i acció participativa per a joves migrants i dones. En els últims 10 anys, especialitzada en l’acompanyament terapèutic individual i grupal en processos vitals de dones, enfocada especialment a les sexualitats i afectivitats i a pràctiques d’”autoamor radical”.

Laia Ramiro

Laia, l'impuls creatiu i jove de l'equip. Inquieta i reivindicativa. Disseny i imatge que celebren la bellesa i les cures col·lectives des de l’humor.

M’apassiona impulsar projectes des de zero, gaudeixo del procés creatiu col·lectiu que fa néixer noves propostes que qüestionin, que donin la volta al sistema, que proposin alternatives. M’activen les imatges, les converses, nodrir-me de l’entorn, la cultura, les arts escèniques, el moviment. Sempre disposada a agafar la motxilla i deixar-me emportar pel vent.  

Comunicadora i impulsora de projectes des de la perspectiva de gènere. Mestra d’Educació Infantil i Primària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fotògrafa especialitzada en cos i gènere i arts escèniques a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Experiència en projectes fotogràfics al voltant de la reflexió del cos, el gènere i el poder. Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya. També és sòcia creadora de la cooperativa feminista de producció audiovisual Filigrana Produccions i impulsora i coordinadora del projecte Puntes Rebels, el calendari feminista i solidari.

Noemí Muñoz

Noe, expansió orgànica. Aprenent de la natura i la nuesa del viure. Assenyala noves possibilitats teixint xarxes.

M’apassiona crear, construir i nodrir un projecte sobre l’acompanyament a les persones en les sexualitats, afectivitats i feminismes (temes que m’apassionen) de la mà de tres dones de les quals aprenc molt. El poder oferir espai d’escolta, respecte, cures, empatia, creixement, aprenentatge, tant entre nosaltres com amb totes les persones que van creuant-se al nostre camí, dona sentit a la feina que faig. M’apassiona contribuir a fer d’aquest món un espai més amable, més conscient, més plaent, on el bontracte sigui l’arrel que ens sosté i ens ajuda a créixer! 

Llicenciada en Biologia i amb possessió del CAP. Àmplia experiència com a mestra de secundària. Formada en educació activa i viva enfocada a l’etapa de secundària, especialment en treballs corporals i educació sexo-afectiva. Impulsora de diversos projectes cooperatius amb especial sensibilitat pels medioambientals i educatius. Formada com a doula, assessora de lactància i massatge infantil. Investigadora en relacions no monògames i no heteronormatives. Actualment cursant especialitat en Sexualitats.

Organigrama tècnic